HTML

Hadik Kávéház

1111 Budapest, Bartók Béla út 36. Asztalfoglalás: kizárólag telefonon (06 1) 279 02 90 Programok: (06 1) 279 02 91 hadik@hadikkavehaz.com Nyitva tartás: hétfő-vasárnap: 9.00-23.00 A konyha nyitva tartása: Minden nap 12:00-23:00 Reggeli: Minden nap 09:00-12:00

Étlap / Menu

Itallap / Drinks

Kapcsolat / Contact

2013.03.18. 11:58 újhadik

HADIK IRODALMI SZALON VOL. 26 A művészet születése

A művészet anatómiája

Czeizel Endre, Horgas Eszter és Virág Judit estje

A februári nagysikerű Generációk estje után márciusban maradunk még a témánál, kissé másik oldalról körüljárva azt. A Hadik Irodalmi Szalon estjeinek sorába először kapcsolódik be az orvostudomány és a kutatás. A magyar művészeti élet kiemelkedő alkotóit vesszük górcső alá és keressük a kérdést, min múlik, hogy valaki kiemelkedő művész (költő, festő vagy zeneművész) lesz. A világ tele van rejtélyekkel. Egyik ilyen rejtélyesen működő folyamat az öröklés tehát, amelynek révén egy utódban egy előd alakja, specifikus sajátosságai vagy tulajdonságai megjelennek. A genetika ugyan már nagyon sok mindent megállapított erről a folyamatról, ennek ellenére újabb és újabb megválaszolatlan kérdések merülnek fel. Márciusban a Hadik Irodalmi Szalonban Czeizel Endre orvos-genetikus, Virág Judit művészettörténész, igazságügyi szakértő és Horgas Eszter fuvolaművész társaságában a művészet kialakulásáról, híres festőinkről és családjukról, költőkről és Horgas Eszter pályájának kialakulásáról és fontos állomásairól, valamint a művészetek egymásra tett hatásairól beszélgetünk majd.

Háziasszony: Juhász Anna

Belépőjegy: 500 Ft, az estre a belépés regisztrációhoz kötött, melyet megtehetnek az anna_juhasz@hotmail.com címen. Belépés és ülőhelyfoglalás 18.00 órától, az érkezés sorrendjében!

Mindenkit szeretettel várunk!

hadik 26 flyer.jpg

komment


süti beállítások módosítása