HTML

Hadik Kávéház

1111 Budapest, Bartók Béla út 36. Asztalfoglalás: kizárólag telefonon (06 1) 279 02 90 Programok: (06 1) 279 02 91 hadik@hadikkavehaz.com Nyitva tartás: hétfő-vasárnap: 9.00-23.00 A konyha nyitva tartása: Minden nap 12:00-23:00 Reggeli: Minden nap 09:00-12:00

Étlap / Menu

Itallap / Drinks

Kapcsolat / Contact

2014.02.18. 15:04 újhadik

„Maradunk itt, neve is van: Budapest” ­ Pesti nők A Hadik Irodalmi Szalon nőnapi estje 2014. március 6.

Pesti nők flyer HISZ2.jpgA Hadik Irodalmi Szalon minden évben a havi rendszerességű összművészeti estjei mellett rendre befogadott rendezvényeknek is szorít helyet programsorozatában. Olyan estek ezek, a Hadik Irodalmi Szalon Különszám estjei, melyek koncepcióban passzolnak a Szalon rendezvényeinek sorába, s valamely társszervezettel, intézettel, irodalmi, művészeti csoporttal együttműködésben jönnek létre. 

 A Hadik Irodalmi Szalon Különszám estjeinek következő programjára 2014. március 6-án kerül sor, mikor a Mindenütt nő! programsorozathoz kapcsolódóan nőnapi estet tartunk. Kiemelt együttműködő partnerünk a Pesti nő project (Ughy Szabina költő, szerkesztő és Bach Máté fotós sorozata) ( https://www.facebook.com/pestino.hu / http://www.pestino.hu/).

A pesti nő projectről:

„I’m on holiday where are the hungarian girls?” – olvashatjuk a Budapestre kiruccanó külföldi férfiak pólóján. A magyar nők szépsége, sokfélesége, de még inkább a róluk kialakult pikáns kép az országimage része. A portréinterjú-sorozat szerzőinek célja, hogy megmutassák a helyzet azért jóval összetettebb a fenti mondatnál. A pesti nő brand, még ha olykor ő maga is megfeledkezik róla.

Lejárt lemez

„nappal stoppol, port töröl / de este fél kilenc körül / már dáma megint, taxinak int” - szól  1946-ból Horváth Jenő és Halász Rudolf swingje. A jól ismert dal első felcsendülése óta eltelt közel 70 év, felnőtt több generáció is. Mennyiben változott azóta a nők városhoz fűződő viszonya? Milyenek a hétköznapjaik? Mivel keresik a kenyerüket? Hogyan öltözködnek? Egyáltalán, hogyan néznek ki?

Ughy Szabina és Bach Máté eltökélt szándéka, hogy úgy mutassák be a pesti nőt, az új pesti nőt, ahogy eddig még soha senki. A szerzőpáros mindkét tagja élt hosszabb ideig külföldön, Máté Dániában és Szerbiában sajátította el a fotózás rejtelmeit, Szabina egy évet Szicíliában töltött, ahol újságírást, filmtörténetet tanult. A pesti nő mindkettejük számára segít hétről hétre rácsodálkozni Budapest olyan apró részleteire, amelyekhez egy-egy női sors kapcsolódik. Ennek a szociológiai szempontból is érdekes kihívásnak úgy próbálnak megfelelni, hogy interjúalanyaikat szakmák szerint válogatják meg. Céljuk, hogy a prostituálttól a politikusig összegyűjtsék a lehető legkülönfélébb nőtípusokat és Budapesteket.

Vendégeink:

Császtvay Tünde irodalomtörténész

Lénárd Anna képzőművész, sétavezető

Ughy Szabina, a pestino.hu szerzője

Kőrösi Zoltán író

Szűcs Krisztián zenész, énekes

 

A Hadik Irodalmi Szalon március 6-i Különszám estjén egy  izgalmas, Budapesthez és a pesti nőkhöz kapcsolódó beszélgetésre és zenélésre hívjuk Mindannyiukat. Az esten tehát a pesti nők tükrében rajzolódik ki , izgalmas, kreatív, alkotó vendégeink által fővárosunk, s így életünk.

 A meghívott vendégekről és az estről részleteket a www.facebook.com/hadikszalon oldalon találhatnak.

A belépőjegy: 1000 Ft, regisztrációhoz kötött, melyet megtehetnek az anna_juhasz@hotmail.com címen. 

Cikkek A pesti nőről:

http://psmagazin.hu/a-pesti-no-ezer-arca/

http://www.orientpress.hu/123571

http://mno.hu/grund/a-pesti-ember-erdekes-ket-sorozat-varoslakokrol-1202570

Megmutatják Budapest rejtett arcait (Magyar Nemzet, 2013. 12. 28.)

http://www.evamagazin.hu/mai_tipp_program_es_utazas/30393_lenduletben_a_pesti_no.html

http://budapest.postr.hu/nehez-olyan-not-talalni-aki-tud-es-mer-beszelni-az-eleterol

Még mindig fess a pesti nő? 2013. októberi Éva magazin

 

komment


süti beállítások módosítása