HTML

Hadik Kávéház

1111 Budapest, Bartók Béla út 36. Asztalfoglalás: kizárólag telefonon (06 1) 279 02 90 Programok: (06 1) 279 02 91 hadik@hadikkavehaz.com Nyitva tartás: hétfő-vasárnap: 9.00-23.00 A konyha nyitva tartása: Minden nap 12:00-23:00 Reggeli: Minden nap 09:00-12:00

Étlap / Menu

Itallap / Drinks

Kapcsolat / Contact

2012.03.14. 10:49 újhadik

Dívák estje a Hadik Irodalmi Szalonban

2012. március 21. 19.00
Hadik Kávéház
 
A Hadik Irodalmi Szalon programsorozatával immáron másfél éve megpróbálja az irodalom és a társművészetek kapcsolatrendszerének, szerteágazó egymásra-hatásainak szövevényes hálóját bemutatni látogatóinak. Az emlékező, illetve barátságokat, korszakokat bemutató estek mellett szeptemberben teltházas, nagy sikert aratott a Múzsák estje, amelyen alkotó művészeket és ihletet adó társukat, feleségeiket invitáltunk a Hadik Kávéházba, hogy meséljenek kapcsolatukról, alkotásról, házasságról és a "Múzsa" szerepről.
 
2012. márciusában, fél évvel a Múzsák után a tavaszi újra-éledésben ismét nőké a főszerep: a 16. Hadik Irodalmi Szalonba ellátogatnak Budapest "Dívái". Olyan alkotókat hívtunk meg estünkre, akik tehetségesek, gyönyörűek, saját területükön kiemelkedőt alkotnak, s egymáshoz, egymás művészetéhez, alkotásaihoz is ezer szálon kapcsolódnak. A latin eredetű díva szó istennőt jelent, ünnepelt színpadi színésznőt, énekesnőt. A jelentést kissé tágítva vendégeim sokarcú, megunhatatlan, s az irodalomhoz különböző oldalról kötődő alkotók: Gordon Eszter fotográfus, Hámori Gabriella színművész, Karafiáth Orsolya költő, író, Tóth Evelin énekesnő és Verebics Kati festőművész. Öt nő, akik a sztereotípiákat kikerülve beszélnek majd költészetről, irodalomról, saját alkotásukról, arról, hogy mi inspirálja őket és persze barátságukról.
 
Én, gondolom Esterházy Péter könyvével a kezemben érkezem majd (Egy nő, Egy kékharisnya feljegyzéseiből) - s e könyvek, gondolatok kapcsán indítom a beszélgetést.:
"Verset én olvasni szeretek, egyedül, este, már majdnem éjjel vagy reggel, félálomban, remélve., nem, ez nem a reménykedés helye, de az azért jót tesz a napnak, ha van helye benne a versnek, mások lesznek a fényviszonyok, szépen meglassulhat a nap, persze nem a verstől, hanem az olvasójától"
 
A Hadik Irodalmi Szalon életébe a tavasz még egy megújulást hoz: másfél év után egészen új arculattal jelentkezünk, köszönhetően Bonta Gáspár kollégámnak, aki, először a Hadik Irodalmi Szalonok történetében előtérbe kerül a márciusi esten és "osztályfőnöke" lesz a velem kiegészülve hat Nőnek.
 
Az estre a belépés ingyenes, mindenkit szeretettel várunk!
 
Ha ülőhelyet szeretne, jelezze az
 
anna_juhasz@hotmail.com
 
címen, illetve az eseményre a
 
 
facebook linken lehet jelentkezni.
Rendezvényeinkről a
 
 
oldalon informálódhat!
 
Juhász Anna
művészeti vezető
Hadik Irodalmi Szalon

komment


süti beállítások módosítása