HTML

Hadik Kávéház

1111 Budapest, Bartók Béla út 36. Asztalfoglalás: kizárólag telefonon (06 1) 279 02 90 Programok: (06 1) 279 02 91 hadik@hadikkavehaz.com Nyitva tartás: hétfő-vasárnap: 9.00-23.00 A konyha nyitva tartása: Minden nap 12:00-23:00 Reggeli: Minden nap 09:00-12:00

Étlap / Menu

Itallap / Drinks

Kapcsolat / Contact

2011.09.06. 14:23 újhadik

"Ne figurázz"- a GraFFo csoport négy művésze a Hadik Kávéházban

A GraFFo csoportot 2010 nyarán alakult a Nyugat-Magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központ Rajz Tanszékén, képi ábrázolás szakon végzett hallgatókból. A tagok grafikával, festészettel, fotózással egyaránt foglalkoznak.
"Négy stílus, négy világkép, négyféleképpen a valóságról. Valós és fiktív alakok, táncostól a kocsmába, koncertről az utcára, zenésztől az átiratba. A GraFFo csoport négy tagjának figurái."

Dolmány Edina: Elektronikus és alkalmazott grafikai tanulmányok után, a Nyugat-Magyarországi Egyetem képi ábrázolás szakán tanult tovább képgrafika szakirányon. 2007 óta grafikusként dolgozik. Itt kiállított munkáiban is érvényre jut dinamikus expresszivitása és látványos képi világa, mely karakteres egyéni hangot kölcsönöz műveinek.

Komlós Ádám: A Nyugat-Magyarországi Egyetem képi ábrázolás szak festő szakirányán tanult, 2009 óta szabadúszó fotográfus. Kiállított munkáira is ez a fotós látásmód jellemző. Képein az emberi gesztusok és fotós mikrostruktúrák egy egységes vizuális nyelvvé olvadnak össze.

Kovács Attila: Szintén a Nyugat-Magyarországi Egyetem képi ábrázolás szakán, festő szakirányon végzett. A csoport tagjai közül az ő munkáit töltik meg leginkább az érzelmek, a romantikus látásmód. Nosztalgikus hangulatú zsánerfestészete bátor ars poeticára vall a mai, globalizált művészeti közegben.

Mészáros Szabolcs:
2002-ben végzett a Képzőművészeti Egyetem festő szakán, ahol Károlyi Zsigmond volt mestere. Tehetségét Székely Bertalan ösztöndíjjal is elismerték. Alkotásai között tájképek és a mozgó, táncoló testek ábrázolásai egyaránt helyet kaptak. A folytonos dinamika változatos formáit láthatjuk tájképeiben és zsánerkompozícióiban egyaránt.

A kiállítás megtekinthető 2011. szeptember 9 és október 31 között.
 

komment


süti beállítások módosítása