HTML

Hadik Kávéház

1111 Budapest, Bartók Béla út 36. Asztalfoglalás: kizárólag telefonon (06 1) 279 02 90 Programok: (06 1) 279 02 91 hadik@hadikkavehaz.com Nyitva tartás: hétfő-vasárnap: 9.00-23.00 A konyha nyitva tartása: Minden nap 12:00-23:00 Reggeli: Minden nap 09:00-12:00

Étlap / Menu

Itallap / Drinks

Kapcsolat / Contact

2012.11.26. 11:08 újhadik

Hadik irodalmi Szalon különszám november 28-án 18.00 órától

"A költő nagy színlelő" - színészek, színháziak a lírában

Színház és irodalom - alkotás, játék, dráma, beleélés, ihlet, előadás - szorosan összefüggő dolgok, s különösen izgalmas, ha ez a több terület egy-egy emberben, alkotóban találkozik.

Lázár Balázs színész, költő 1975-ben született, Szolnokon.Idén Könyvhétre jelent meg negyedik kötete, a Szívucca, ennek az estnek az ötletét ez a kötet és maga a szerző indította el. Egyik mestere, akitől gyakran szaval is, Bertók László írta róla: „A Szív utca valóságos hely és idő, Budapest, Magyarország, a 2010-es évek, a napi hírek, a születés, a halál, a család, a szerelem, a barátok, a példaképek, konkréte események, érzelmek. A költő a ’dátumok és határidők fogságában él’. …De azzal, hogy kimondja, úrrá lehet, úrrá lesz a gondokon, a bajokon…..Új témaköre a Balaton, s kiváltképpen annak déli partja, kimeríthetetlennek látszik. Hónapról hónapra, versről versre írja be magát a magyar tenger költői közé”.

A Vígszínházi közös munka is fokozza a jóbarát, Lukács Sándor Jászai Mari-díjas színművész, költő szereplését, akinek szintén több kötete van, s kisesszéket is publikált az Ady- József Attila- és Petőfi-kötetekbe. Ők egymás verseit nemegyszer szavalták már közönségnek.
Papp Zoltán színész, író, a Katona József színház alapító tagja,ismert színpadi szerző kinek a Hadikos est előtt jelenik meg új kötete, lánya festményeivel illusztrálva. Előadóművészként is közismert, önálló estjei nagy sikert arattak.Jelentős irodalmi munkássága. Több sikeres rádiójáték, színpadi adaptáció szerzője. Könyvei több műfajban is reprezentálják mint írót, költőt, irodalmárt.

Darvas Ferenc zeneszerző, zongorista, színházi munkáinak száma meghaladja a százötvenet. A legtöbbet foglalkoztatott színházi zeneszerző, alkalmi együtteseivel közreműködő is.Munkássága egyik fontos részét képezik a színházi dalok. Többek közt Bereményi Géza, Rigó Béla szövegeire írt zenét, de a legfontosabb szerzőtársa Várady Szabolcs.Elismert zongorakísérő. Többek között Csákányi Eszter, Koltai Róbert és Eszenyi Enikő partnere.

Az igazán érdekesnek és különlegesnek ígérkező esten lesz beszélgetés, szavalás, zongoraszó, költészet és színház!

665543_435610193158905_2127164794_o.jpg

komment


süti beállítások módosítása