HTML

Hadik Kávéház

1111 Budapest, Bartók Béla út 36. Asztalfoglalás: kizárólag telefonon (06 1) 279 02 90 Programok: (06 1) 279 02 91 hadik@hadikkavehaz.com Nyitva tartás: hétfő-vasárnap: 9.00-23.00 A konyha nyitva tartása: Minden nap 12:00-23:00 Reggeli: Minden nap 09:00-12:00

Étlap / Menu

Itallap / Drinks

Kapcsolat / Contact

2012.11.07. 14:47 újhadik

Hadik Irodalmi Szalon vol.22. november 21-én

Hadik Irodalmi Szalon vol.22.
Így szerettek ők - felolvasósest a 2 éves Hadik Irodalmi Szalonban Nyáry Krisztián és színész barátai: Pálfi Kata s Kovács Lehel estje

A két éves múltra visszatekintő Hadik Irodalmi Szalon az elmúlt évben - egy igazán jól startolt és gazdag programmal teli első év után - tovább folytatta sikerét a budapesti kulturális, művészeti rendezvények sorában, szinte mozgalommá nőtte ki magát: estjein rendre több százan vesznek részt. Két évünk alatt a havonta egyszer jelentkező, tematikus estek minden alkalommal teltház előtt zajlottak, s a fellépő művészek, a látogatók, az azóta kialakult törzsvendég-gárda és mi, a szervezők is egyaránt elégedetten, lelkesedéssel és az irodalom, a művészet iránti tudás-kíváncsisággal készítettük, majd élveztük az estéket.

A két éves születésnapunkat egy igen különleges felolvasóesttel ünnepeljük meg, mely est visszarepít minket a Hadik Kávéház és a magyar irodalom egykori szeretett, nagy alkotói közé: bepillantást nyerünk majd a Hadik egykori törzsvendégeinek: Karinthynak és feleségének, Bőhm Arankának, Déry Tibornak és kortársaik életébe, s izgalmas szerelmi kapcsolataiba. A felolvasóest és a nemrég megjelent kötet, az Így szerettek ők – magyar irodalmi szerelmeskönyv írója, kitalálója Nyáry Krisztián, kinek nevét azt gondolom, ma már mindenki ismeri. Nyáry 2012 elején barátai szórakoztatására kezdte publikálni a Facebookon magyar írók és művészek szerelemi életéről szóló képes etűdjeit, amivel néhány hónap alatt nagy népszerűségre tett szert. A barátoknak szánt bejegyzésekből mára közel húszezer olvasót vonzó kulturális ismeretterjesztő sorozat lett. Az volt a célja a történetekkel, hogy a tankönyvi életrajzok papírmasé figurái helyett a valós, izgalmas, de kevesek által ismert párkapcsolati történetek felidézésével szerethető, hús-vér embereket mutasson be, és ezzel kedvet csináljon a művek olvasásához.
A Hadik Irodalmi Szalonban megrendezendő felolvasóesten Pálfi Kata és Kovács Lehel színművészekkel együtt foglalnak helyet a Hadik Kávéház foteljeiben, s Krúdy Gyula, Molnár Ferenc (Fedák Sári, Darvas Lili), Karinthy Frigyes (Böhm Aranka), Babits Mihály (Csinszka), Benedek Elek, Babits Mihály-Szabó Lőrinc-Tanner Ilona története elevenedik meg. A felolvasóestet beszélgetés követi, majd együtt felvágjuk a születésnapi Hadik-tortát!
Háziasszony: Juhász Anna

A belépés 500 Ft, regisztrációhoz kötött. Jelentkezni az anna_juhasz@hotmail.com címen lehet.

526035_433235826729675_1817569719_n.jpg

komment


süti beállítások módosítása