HTML

Hadik Kávéház

1111 Budapest, Bartók Béla út 36. Asztalfoglalás: kizárólag telefonon (06 1) 279 02 90 Programok: (06 1) 279 02 91 hadik@hadikkavehaz.com Nyitva tartás: hétfő-vasárnap: 9.00-23.00 A konyha nyitva tartása: Minden nap 12:00-23:00 Reggeli: Minden nap 09:00-12:00

Étlap / Menu

Itallap / Drinks

Kapcsolat / Contact

2012.11.02. 13:48 újhadik

Francia almatorta

326872_445539378825015_836690914_o.jpg

A nagy érdeklődésre való tekintettel közzétesszük a Francia almatortánk receptjét!

Almatorta

Töltelék
hozzávalók: 1,5kg alma +3-4 db díszítéshez
13dkg cukor
1dl citromlé
6dkg baracklekvár
7,5dkg vaníliás pudingpor (főzős)
vaníliás cukor (1 tasak)

Elkészítés: Az almát meghámozva, kimagozva és felcikkezve feltesszük főzni a pudingpor kivételével, az alapanyagokkal. Mikor puhára főtt az alma a pudingport kevés vízzel kikeverjük és hozzáadjuk az almához, addig főzzük, míg be nem húz a puding (ha túl leveses még a töltelék, akkor lehet még hozzáadni pudingport).

Tészta
hozzávalók:
25dkg liszt
2,5dkg porcukor
0,5dkg élesztő
10dkg margarin
1db tojás sárga
0,5- 1dl hideg tej

Elkészítés: A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk és a többi hozzávalóval határozottan összegyúrjuk. Hűtőbe rakjuk 20percre, majd kinyújtjuk, úgy hogy a tortaforma peremén túl nyúljon.
A tölteléket a tésztával bélelt formába helyezzük és a peremen túlnyúló tésztát levágjuk. Ezután a tésztát ráhajtjuk a töltelékre és 165fokon 35percig sütjük.
Sütés után a díszítéshez az almát meghámozzuk és körszeletekre vágjuk, a tortán esztétikusan körberakjuk majd ecset segítségével, baracklekvárral lekenjük, és 165fokon addig sütjük, amíg a tetején az almák kicsit megbarnulnak (kb. 20-30perc).  Végül fahéjjal megszórjuk, és ismét lekenjük baracklekvárral.

A Hadik Kávéházban az almatortát vaníliafagylalttal kínáljuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

komment

Címkék: é:ételek


süti beállítások módosítása