A nagy érdeklődésre való tekintettel közzétesszük a Francia almatortánk receptjét!
Almatorta
Töltelék
hozzávalók: 1,5kg alma +3-4 db díszítéshez
13dkg cukor
1dl citromlé
6dkg baracklekvár
7,5dkg vaníliás pudingpor (főzős)
vaníliás cukor (1 tasak)
Elkészítés: Az almát meghámozva, kimagozva és felcikkezve feltesszük főzni a pudingpor kivételével, az alapanyagokkal. Mikor puhára főtt az alma a pudingport kevés vízzel kikeverjük és hozzáadjuk az almához, addig főzzük, míg be nem húz a puding (ha túl leveses még a töltelék, akkor lehet még hozzáadni pudingport).
Tészta
hozzávalók:
25dkg liszt
2,5dkg porcukor
0,5dkg élesztő
10dkg margarin
1db tojás sárga
0,5- 1dl hideg tej
Elkészítés: A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk és a többi hozzávalóval határozottan összegyúrjuk. Hűtőbe rakjuk 20percre, majd kinyújtjuk, úgy hogy a tortaforma peremén túl nyúljon.
A tölteléket a tésztával bélelt formába helyezzük és a peremen túlnyúló tésztát levágjuk. Ezután a tésztát ráhajtjuk a töltelékre és 165fokon 35percig sütjük.
Sütés után a díszítéshez az almát meghámozzuk és körszeletekre vágjuk, a tortán esztétikusan körberakjuk majd ecset segítségével, baracklekvárral lekenjük, és 165fokon addig sütjük, amíg a tetején az almák kicsit megbarnulnak (kb. 20-30perc). Végül fahéjjal megszórjuk, és ismét lekenjük baracklekvárral.
A Hadik Kávéházban az almatortát vaníliafagylalttal kínáljuk.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Ajánlott bejegyzések: