HTML

Hadik Kávéház

1111 Budapest, Bartók Béla út 36. Asztalfoglalás: kizárólag telefonon (06 1) 279 02 90 Programok: (06 1) 279 02 91 hadik@hadikkavehaz.com Nyitva tartás: hétfő-vasárnap: 9.00-23.00 A konyha nyitva tartása: Minden nap 12:00-23:00 Reggeli: Minden nap 09:00-12:00

Étlap / Menu

Itallap / Drinks

Kapcsolat / Contact

2013.10.28. 11:46 újhadik

Kortárs Kiadó könyvbemutatója - JÁSZ ATTILA BELSŐ ÁRNYÉK NOVEMBER 14-én 19.00-kor

jasz_attila_belso_arnyek_B1_webre.jpg

Három versciklus, három életmű, négy alkotó. Csontváry Kosztka Tivadar, Andrej Tarkovszkij és a tragikus halálú fiatal festőművész, Kaposi Tamás életműve köré szövődik a verseskötet.

A sorokat olvasva festmények, filmkockák belsejében bolyonghatunk, miközben a lírai én a művészet mibenlétéről, örök problémáiról, a küzdelemről, a kudarcról, a szenvedésen túli értékekről, a szeretetről, a hitről vall – mélyre ásva, átlényegülve. Megszólalnak a képek, de megszólalnak az alkotók is: a lírai én a művészek személyiségébe helyeződik, kutatja legbensőbb titkaikat, majd számot ad ezekről olykor meg-rendítő erejű jegyzeteiben.
A poétikai problémák taglalása azonban csak az egyik olvasat, hiszen a versciklusokon keresztül, a filmek és a képek témái révén mai és egyben a mindenkori létünk számvetését is elkészítheti az olvasó. Csontváry, Tarkovszkij vagy Kaposi Tamás munkái nyomán Jász Attila megrajzolja a „küszöb-lét” vonalait, amikor még kérdés, hogy az ember képes-e átlépni saját magát, saját belső árnyékát.

Jász Attila (1966) József Attila-díjas költő, író, az Új Forrás főszerkesztője. 2011-ben a kötetben is szereplő Naptemplom villanyfényben című ciklusával megnyerte a Salvatore Quasimodo nemzetközi költőversenyt.

Vendégek: Jász Attila, Földes László (Hobo) és Varga Beáta szerkesztő

Moderátor: Horváth Bence, Kortárs Kiadó főszerkesztő

Az eseményen való részvétel ingyenes.

komment


süti beállítások módosítása