HTML

Hadik Kávéház

1111 Budapest, Bartók Béla út 36. Asztalfoglalás: kizárólag telefonon (06 1) 279 02 90 Programok: (06 1) 279 02 91 hadik@hadikkavehaz.com Nyitva tartás: hétfő-vasárnap: 9.00-23.00 A konyha nyitva tartása: Minden nap 12:00-23:00 Reggeli: Minden nap 09:00-12:00

Étlap / Menu

Itallap / Drinks

Kapcsolat / Contact

2012.09.11. 14:40 újhadik

Karinthy szelet a Hadik Kávéházban

karinthy szelet kicsi.jpg

Karinthy szelet receptje:

Hozzávalók:
tészta: 125 gr vaj, 125 gr porcukor, 125 gr csokoládé, 8 tojás, 1 csomag vaníliás cukor, 50 gr mandula, 40 gr piskóta morzsa, 1 kávéskanál sütőpor

krém: 250 gr vaj, 200 gr porcukor, 150 gr csokoládé

panírozáshoz: 50 gr mandula

Tészta elkészítése:
Vajat habosra keverjük, folytonos keverés közben hozzáadjuk a cukrot, az olvasztott csokoládét és egyenként a tojás sárgáját. Fél órát keverjük. A keményre felvert tojáshabba beleszórjuk a hámozott, őrölt mandulát, sütőporral elkevert piskóta morzsát és vigyázva elkeverjük. A tésztát papírozott tortaformába öntjük és mérsékelt tűzön lassan sütjük. A kihűlt tortát csokoládékrémmel töltjük, tetejét is bevonjuk krémmel. Oldalát tejszínhabbal bekenjük és mandulával panírozzuk. Végül a torta tetejét tejszínhabbal és mandulával díszítjük.

Krém elkészítése:
A vajat a porcukorral habosra verjük, hozzáadjuk az olvasztott csokoládét és összekeverjük.

A Karinthy szelet elkészítéséről az Újbuda Tv jóvoltából!

komment

Címkék: é:ételek


süti beállítások módosítása