HTML

Hadik Kávéház

1111 Budapest, Bartók Béla út 36. Asztalfoglalás: kizárólag telefonon (06 1) 279 02 90 Programok: (06 1) 279 02 91 hadik@hadikkavehaz.com Nyitva tartás: hétfő-vasárnap: 9.00-23.00 A konyha nyitva tartása: Minden nap 12:00-23:00 Reggeli: Minden nap 09:00-12:00

Étlap / Menu

Itallap / Drinks

Kapcsolat / Contact

2011.11.15. 15:42 újhadik

Hadik Irodalmi Szalon vol. 12.: 1 ÉVES A HADIK IRODALMI SZALON- születésnapi ünnepi est

Immáron 12. alkalommal kerül megrendezésre a Hadik Irodalmi Szalon, mely egyúttal az egy éves fennállását is ünnepli egy születésnapi est keretében. A program résztvevői lesznek, akiket ünneplünk valamint köszöntünk az est folyamán: Csukás István író - akit 75. születésnapján köszöntünk, Halász Judit - színésznő, énekesnő és a Gryllus testvérek - Gryllus Vilmost 60. születésnapján köszöntjük. November 24-én este 7 órától várunk szeretettel minden kedves érdeklődőt!

Egy év. Egy éve izgatottan, de tele tervekkel, egy kis csapattal, hittel és megmutatni-akarással elindítottuk a Hadik Irodalmi Szalont a Hadik Kávéházban. Egy régi tervem, álmom vált valóra azzal, hogy egy kulturális, irodalom-központú műhelyt hozzak létre, ahol amellett, hogy művészeti életünk tehetséges elődeit, a nagy mestereket bemutassam, rájuk emlékezzünk; egyben leültessem egy asztalhoz a kortárs irodalmi, képzőművészeti, zenei élet kiválóságait, bemutassam a barátságok, egymásra-hatások, a 20. századi történelem: magyarországi nehézségek, emigráció, ihlettel teli évtizedek és szerelmek szövevényes hálóját. Írókat, festőket, zeneművészeket, tudósokat, költőket. Egy év alatt havi egy alkalommal rendeztünk irodalmi estet, s már az indulástól rengeteg követőnk, vendégünk, látogatónk volt. Beszélgettünk, zenéltünk, emlékeztünk és felidéztünk, verset hallgattunk és filmet néztünk, énekeltünk és tisztelet adtunk. Büszke vagyok, hogy elmondhatom: megvalósult az álmom, s Budapest egyik leglátogatottabb, legnépszerűbb kulturális találkozóhelye lett a Hadik Irodalmi Szalon.

 

Az est háziasszonya Juhász Anna lesz.

A belépés ingyenes!

komment


süti beállítások módosítása