HTML

Hadik Kávéház

1111 Budapest, Bartók Béla út 36. Asztalfoglalás: kizárólag telefonon (06 1) 279 02 90 Programok: (06 1) 279 02 91 hadik@hadikkavehaz.com Nyitva tartás: hétfő-vasárnap: 9.00-23.00 A konyha nyitva tartása: Minden nap 12:00-23:00 Reggeli: Minden nap 09:00-12:00

Étlap / Menu

Itallap / Drinks

Kapcsolat / Contact

2012.12.28. 14:04 újhadik

Hadik Irodalmi Szalon vol.24. január 23-án

VAGÁNY HISTÓRIÁK est a Hadik Irodalmi Szalonban!

Bach Máté fotósorozata megelevenedik, bemutatkoznak a költők: Deres Kornélia, Finy Petra, Kemény István, Schein Gábor, Szijj Ferenc és Szőcs Petra estje.

Több, mint két éves fennállásunk óta a Hadik Irodalmi Szalonban hónapról hónapra egy-egy téma köré gyűlve, csoportosítva meghívott vendégeimet gyűlünk össze, s beszélgetünk művészetről, irodalomról, ismerjük meg a kortárs kulturális élet kiemelkedő alkotóit.

2013 januárjában sem lesz ez másképp, hisz az évet egy nagyon fiatalos, lendületes programmal kezdjük. Gondoltunk egy nagyot, és a központba ez alkalommal is az irodalom és a társművészetek lesznek, de kicsit másképp: egy fiatal fotográfus, Bach Máté fotósorozata adja a központot, egyben a keretet a januári Szalonnak. A Vagány históriák elnevezésű sorozatban Bach Máté fotográfus 50 kortárs magyar költőről készített portrésorozatot, amit tavaly a költészet napján mutattak be a Petőfi Irodalmi Múzeumban.

A munkának lehetne azt az alcímet címet is adni, hogy ’ugyanaz, mégis másképp’. Az 50 megörökített költő között ( ráadásul a koncepciónak ezzel nincs vége, hisz a portrésorozat évről évre bővülni fog, és biztos, hogy lesznek itt még vagány históriák.) reprezentálva van a kortárs magyar irodalmi élet. A költészet mutatkozik be alkotóin keresztül: Kemény Istvántól Juhász Ferencig, Szálinger Balázstől Szöllősy Mátyásig, Szőcs Petrától Finy Petráig, Lanczkor Gábortól Borbély Szilárdig. Másképp, hisz a koncepció szerint Bach Máté kiemelte alanyait az irodalomból, pontosabban abból, amit az ember az irodalomról gondol. Szabadon választott helyeken, kedvenc erdőben, udvaron, saját könyvespolc vagy szokásos presszó előtt fotózta le alanyait kedvenc tárgyukkal.

A Hadik Irodalmi Szalonba januárba a hat fent említett költő látogat el, beszélget, filmet néz, felolvas. Külön az estre repül haza Amszterdamból Magyar Bori énekesnő, aki Kardos Danival együtt fog zenélni nekünk ezen az esten!
A 2012-es, karácsonyra megjelenő Prae irodalmi folyóirat szintén a Vagány históriáknak adott otthont, ezt a januári Hadik Irodalmi Szalon esten kézbe is vehetik majd a látogatóink, előbb, mint ahogy a folyóirat a hírlapárusokhoz kerülne.

Háziasszony: Juhász Anna


Belépőjegy: 500 Ft, az estre a belépés regisztrációhoz kötött, melyet megtehetnek az anna_juhasz@hotmail.com címen.
Belépés és ülőhelyfoglalás 18.00 órától, az érkezés sorrendjében!

 hadik_24_flyer kicsi.jpg

komment


süti beállítások módosítása